X

El Parlament britànic decidirà si celebra un nou referèndum de Brexit

May amenaça amb demanar a Brussel·les una pròrroga de llarga durada

14/03/2019

El Parlament britànic decidirà si celebra un nou referèndum de Brexit

Nou revés al Pla de separació d’Europa abanderat per Theresa May. La primera ministra perdé ahir la nova votació en la qual posà damunt la taula una sortida sense acord.

Avui tornarà a comparèixer per demanar, per tercera vegada, que donin suport al seu pla de sortida, amb alguna concessió més per atreure vots. Tot a canvi d’un ajornament fins a finals de juny per tancar tots els detalls. Res, però, fa pensar que aquesta vegada surti endavant. Per això May dona una passa més i amenaça amb una pròrroga més llarga.

Des de Brussel·les, però, adeverteixen que no la concediran fins que Westminter no repensi la seva estratègia. L’oposició parlamentària comença a tancar files per estudiar alternatives que permetin avançar.

Una d’elles passaria per presentar una moció de censura. Sempre que May no dimiteixi abans. Un altre escenari seria la celebració d’un nou referèndum. El divorci britànic està previst per al pròxim 29 de març.

El rellotge continua avançant i si no s’assoleix cap acord abans el Regne Unit es veuria abocat a sortir d’Europa a les males a final de mes, tal i com exigeix la llei del Brexit.

14/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris