X

Una exposició desvetlla la faceta menys coneguda del dibuixant de còmic Bermejo

L'il·lustrador d''El Capitán Trueno' o 'Las aventuras del FBI' va dedicar els seus darrers anys a l'aquarel·la

12/03/2019

Una exposició desvetlla la faceta menys coneguda del dibuixant de còmic Bermejo

El dibuixant madrileny Luis Bermejo arribà a tenir reconeixement internacional gràcies a les seves il·lustracions de còmic. Però els darrers anys de la seva vida, va fer un gir en la seva carrera i decidí dedicar-se a l’aquarel·la. Ja vivia a Mallorca, on morí fa tres anys. A partir d’avui, una nova exposició de la Fundació Barceló treu a la llum la faceta menys coneguda de Bermejo.

Les il·lustracions de Luis Bermejo recorregueren mig món. El seu domini de l’anatomia i la resolució dels contrastos li feren mereixedor de premis des del Japó fins a Escòcia o els Estats Units. Eren famoses les seves tires de Las Aventuras del FBI, Mendoza Colt o Apache. Luis Bermejo també s’encarregà de dibuixar el retorn del Capitán Trueno.

Però els darrers 30 anys de la seva vida, quan el madrileny ja s’havia traslladat a Mallorca, anà arraconant les historietes i s’afanyà en dominar la tècnica de l’aquarel·la.

La Fundació Barceló de Palma acull des d’avui la primera retrospectiva que es dedica a Bermejo a les Balears. Una cinquantena d’obres, que veuen molt dels seus orígens d’il·lustrador.

L’artista no posà títols als seus quadres, deixant en aquest cas que les historietes vagin a càrrec dels espectadors.

12/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris