X

Una tripulació d’Air Europa pateix un suposat intent d’atracament a Caracas

L'aerolínia ha decidit que cap tripulació dormi ja en la capital veneçolana davant la inseguretat que s'ha fet palesa amb aquest incident

11/03/2019

Una tripulació d’Air Europa pateix un suposat intent d’atracament a Caracas

Membres de la tripulació d’Air Europa van patir dissabte presumptament un intent d’atracament quan es dirigien en una furgoneta cap a un hotel de Caracas (Veneçuela) on anaven a pernoctar, encara que tot va acabar sense incidents i els treballadors ja han tornat a Madrid.

Segons ha explicat a l’agència Efe José Roncero, delegat del Sindicat de Pilots Sepla a Air Europa, ja no queda a Veneçuela cap treballador de la companyia, ja que diumenge al vespre van tornar a Espanya les dues tripulacions -quatre pilots i 16 auxiliars de vol- que es trobaven a Caracas; una és la que va patir l’intent d’atracament i una altra esperava a l’hotel per a tornar.

Roncero ha relatat que l’incident es va produir quan tres persones que anaven amb moto van començar a perseguir a la furgoneta en la qual viatjava la tripulació d’Air Europa. La van intentar aturar, però no ho van aconseguir, ja que el conductor va aconseguir arribar a l’hotel, on els treballadors es van baixar ràpidament.

Davant la presència de l’altra tripulació que esperava ser traslladada de l’hotel a l’aeroport, els atracadors van efectuar diversos trets sense conseqüències per a cap de les persones que es trobaven en el lloc, la qual cosa va provocar moments de gran tensió, ha afegit el representant del sindicat dels pilots.

Finalment, escortats per diversos cotxes de Policia, les dues tripulacions van arribar a l’aeroport i van abandonar el país. Air Europa ha decidit que cap tripulació dormi ja en la capital veneçolana davant la inseguretat que s’ha fet palesa amb aquest incident.

Així fonts de la companyia han explicat a l’agència Efe que Air Europa “ha decidit triangular la ruta” Madrid-Caracas amb Punta Cana, on pernoctarà la tripulació. Les mateixes fonts han afegit que s’ha adoptat aquesta decisió davant la situació d’inestabilitat energètica, falta de subministraments i apagades constants que es produeixen en aquest país.

A més, han assenyalat que la companyia ha obert una investigació per a saber què va ocórrer “de primera mà i recaptant informació amb els membres de la tripulació afectada”.

A finals de febrer, el sindicat de pilots Sepla va demanar a Air Europa que paralitzés les pernoctacions de les seves tripulacions a Caracas, ja que considerava que es posava en risc la seguretat per a pilots i tripulants de cabina.

El sindicat criticava que Air Europa era l’única aerolínia que continuava fent dormir als pilots en la capital veneçolana i recordava que l’espai aeri del país sud-americà havia estat tancat per a vols no comercials.

11/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris