X

Milers de persones de tot el món surten al carrer en el dia internacional de la dona

A les tres grans capitals espanyoles, Madrid, Barcelona i València es varen superar els 200 mil assistents

09/03/2019

Milers de persones de tot el món surten al carrer en el dia internacional de la dona

Diferents idiomes però, els mateixos missatges. Eslògans que reclamen la igualtat de gènere, es repetiren arreu de tot el món ahir. A ciutats dels 5 continents del globus varen tenir lloc mobilitzacions massives. En el cas de les tres grans capitals espanyoles, Madrid, Barcelona i València es varen superar els 200 mil assistents. Les concentracions a ciutats com Bilbao, Sevilla, Màlaga, Guadalajara, Lleó, Oviedo, Cadis o Múrcia varen ser també multitudinàries.

A França començaren l’acte central del dia a les 15.40 hrs. Aquesta és l’hora a partir de la qual es considera que, a causa de l’esquerda salarial amb els homes, és com si les dones franceses fessin feina de franc.

En el cas d’Alemanya, Berlín va esdevenir ahir el primer i únic Estat federat del país en declarar el 8 de març com a dia festiu. Al voltant de 10 mil persones es concentraren a Alexanderplatz.

La policia turca va emprar gas lacrimogen i pilotes de goma per dispersar la multitudinària manifestació que es va produir a Istanbul, això després que aquesta transcorregués dues hores de manera totalment pacífica.

A l’Amèrica Llatina, el Brasil, Mèxic, Xile, i també l’Argentina varen albergar manifestacions feministes que ompliren els carrers de les seves ciutats.

09/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris