X

8-M: Unes 200 persones acudeixen a Palma a la manifestació convocada per UGT i CCOO

Dia Internacional de la Dona

08/03/2019

8-M: Unes 200 persones acudeixen a Palma a la manifestació convocada per UGT i CCOO

Manifestació convocada per UGT i CCOO pel Dia de la Dona. /EUROPA PRESS

Unes 200 persones han acudit a les 11.30 hores d’aquest divendres a la manifestació convocada pels sindicats UGT i CCOO amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra aquest 8 de març.

Segons ha explicat la secretària de Polítiques Socials i Igualtat d’UGT, Xisca Garí, en declaracions als mitjans de comunicació, un dels objectius d’aquesta trobada, que inclou un recorregut fins a Cort, és que s’impulsin “veritables polítiques que permetin aconseguir una igualtat real” entre homes i dones.

Així mateix, ha lamentat que actualment s’estigui “gairebé igual que en el 8-M de 2018” perquè, segons ha assegurat, “hi ha hagut alguna petita millora des de llavors però ha estat molt tímida”, per la qual cosa ha instat a secundar la vaga “pels mateixos motius que l’any passat”.

En aquesta línia, ha recordat que les dones continuen liderant els contractes temporals i a temps parcial, així com la taxa de desocupació i les discriminacions laborals “des del moment en el qual assisteixen a una entrevista i se’ls pregunta si tenen nens petits o si pensen quedar-se embarassades”.

A més, ha defensat l’aprovació d’una Llei de transparència salarial on quedin recollits tots els sous d’homes i dones d’empreses públiques i privades i així aconseguir “la igualtat real i efectiva” en l’àmbit laboral.

Respecte a l’àmbit de l’Educació, ha insistit que el canvi ha de partir de “una base educativa” i ha proposat que s’incloguin assignatures amb perspectives de gènere des del col·legi fins a la universitat. “La societat no pot progressar així, s’està prescindint de mitja part de la societat i demanem que aquesta igualtat sigui reial i efectiva“, ha afegit.

En aquesta línia, ha apuntat que on més seguiment està tenint la mobilització d’aquest divendres és en l’àmbit educatiu i en de l’administració pública.

 

LA MATERNITAT “PENALITZA”

Per part seva, la secretària d’Acció Sindical i Polítiques Socials de CCOO, Eva Cerdeiriña, ha donat suport a les reivindicacions de Garí per a recalcar la “importantíssima” bretxa salarial “encara existent” entre homes i dones i demanar que les dones no siguin penalitzades per ser futures o possibles mares. “El dret a la maternitat penalitza la nostra inserció professional”, ha assegurat.

També ha demanat que determinades professionals, com són les empleades de la llar, estiguin incloses en “el règim general de la Seguretat Social i tinguin dret a prestacions per desocupació”, igual que ha defensat que les dones tinguin “un major paper i participació en esferes socials, públiques i econòmiques”.

Totes dues representants d’UGT i CCOO han llegit un manifest en el qual han defensat que “la recuperació de la democràcia al nostre país i el reconeixement de la igualtat com a dret fonamental en la Constitució, va suposar un avanç cap a la plena igualtat entre dones i homes”. No obstant això, han lamentat que quatre dècades després persisteixen “les desigualtats històriques que han donat lloc a la discriminació de les dones en tots els àmbits de la vida”.

Finalment, han assenyalat que aquestes discriminacions “s’han vist agreujades durant aquests anys com a conseqüència de la crisi” i ara “surten moviments reaccionaris que tenen com a objectiu prioritari eliminar els avanços aconseguits”. “Fins als nous masclistes volen retallar la protecció a les víctimes de violència de gènere. Aquest dia de vaga és una bufetada a tota aquesta gent reaccionària”, han afegit, entre crits de “visca, visca, visca, la lluita feminista”.

08/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris