X

Desarticulada una xarxa de comerç il·legal d’animals d’especial protecció

La Guàrdia Civil ha requisat 70 peces dissecades valorades en uns 200.000 euros al mercat negre

03/03/2019

Desarticulada una xarxa de comerç il·legal d’animals d’especial protecció

El SEPRONA de la Guàrdia Civil de Balears ha dut a terme una gran operació en dues fases contra el comerç il·legal d’animals dissecats i protegits. A la segona part de l’operació anomenada “Loxodonta” un taxidermista de Lleida ha estat identificat en possessió de 20 exemplars, propietat del principal encausat a Mallorca, i que han estat decomissats.

També s’han fet actuacions a altres comunitats autònomes. A Navarra han requisat parts d’un elefant africà: un cap complet, dos ullals i dues orelles, fins i tot potes convertides en seient. A Madrid una persona actuava com a intermediari i feia donacions d’espècimens.

A la primera fase de l’operació, al gener de l’any passat, ja va ser detingut un col·leccionista de Mallorca per un suposat delicte de contraban i un altre contra la flora i fauna silvestre. El detingut venia trofeus de caça dissecats. Una pràctica comercial restringida o prohibida.

Els agents requisaren 70 peces dissecades valorades en uns 200.000 euros al mercat negre, i més de 100 armes de foc, 18 d’elles en perfecte funcionament. La Guàrdia Civil ha fet l’anunci d’aquesta segona fase avui, dia mundial de la vida silvestre.


Confisquen set peces d’ivori d’elefant en una tenda d’antiguitats de Menorca

03/03/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris