X

Experts observen una correlació entre la violència masclista i contra els animals

Creixen les denúncies per maltractament animal a les Illes Balears

24/02/2019

Experts observen una correlació entre la violència masclista i contra els animals

Creixen les denúncies per maltractament animal a les Illes Balears. El servei d’orientació jurídica del Col·legi Oficial d’Advocats n’enregistra com a mínim tres o quatre al mes. Un increment que evidencia més sensibilització i més denúncies, però poques condemnes.

Només fa tres anys de la primera entrada a presó per maltractament animal. Un manacorí va matar un cavall a cops… per un mal resultat en una cursa de trot. Poc després, hi entrava el segon, per haver deixat morir de fam i set el seu ca a Palma. A la pena d’un any de presó s’hi afegiren els antecedents per violència de gènere.

Un exemple més, quan el Suprem avalà dimecres passat la condemna d’un home per matar el ca i dos galls a un policia: l’agent que havia aconsellat a la seva dona que el denunciàs per violència masclista.

A vegades, però, el problema és més a prop del que sembla. La compra de mascotes també pot implicar situacions properes al maltractament. És per això que l’Ajuntament de Palma recomana adoptar.

Per sort, les xifres d’adopcions a Son Reus evidencien una sensibilització gradual de la població. El 2018 s’adoptaren més de 770 cans i gairebé 500 moixos. A més, durant els darrers anys s’ha produït una important reducció de les eutanàsies a cans: de les 132 el 2013 o les 52 del 2015, el 2018 se’n sacrificaren sis. Una xifra, amb tot, encara excessiva.

24/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris