X

Telefònica es compromet a fer arribar la fibra òptica al centre de Ciutadella

Farà una prova pilot a quatre carrers

20/02/2019

Telefònica es compromet a fer arribar la fibra òptica al centre de Ciutadella

Telefònica farà arribar la fibra òptica al centre de Ciutadella, l’únic nucli urbà de Menorca on encara no s’ha desplegat degut al seu elevat cost, que ni la companyia, ni l’ajuntament, ni els mateixos veïns havien volgut fins ara afrontar. De fet, la normativa vigent obliga des de fa 20 anys a soterrar tot el cablejat -elèctric i de telefonia- que penja de les façanes al nucli antic de Ciutadella.

Ara, però, Telefònica s’ha compromès a fer unaprova pilot per dotar d’internet d’alta velocitat els 4 carrers que s’han reformat recentment i que, per tant, ja compten amb la canalització feta i no necessiten obrir-se de bell nou. La companyia n’assumirà el cost i si l’experiència va bé, assegura, l’estendrà a la resta del centre històric.

En paral·lel també ampliarà la cobertura de fibra òptica a Sant Lluís, Es Mercadal, Maó i Alaiori la farà arribar a les urbanitzacions més grans que encara no en disposen, com Punta Prima i Cala Galdana.

Més del 90 per cent de l’illa ja disposa de fibra òptica, un fet que ha estat possible també gràcies als 74 quilòmetres que aquests darrers anys ha cablejat el Consell insular, amb una inversió propera als 7 milions d’euros.

20/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris