X

La UE lamenta l’expulsió de Veneçuela d’un grup d’euro-parlamentaris encapçalat pel popular Esteban González Pons

La Unió Europea diu que aquest episodi no posa en perill la feina del Grup de Contacte Internacional. La Unió enviarà aquesta setmana una missió tècnica a Caracas per donar suport a una transició democràtica

18/02/2019

La UE lamenta l’expulsió de Veneçuela d’un grup d’euro-parlamentaris encapçalat pel popular Esteban González Pons

L’expulsió d’un grup d’eurodiputats per part de les autoritats veneçolanes no tindrà, de moment, conseqüències des de la Unió Europea. Avui l’alta representant de la Unió Federica Moggerini ha lamentat l’expulsió del país d’Esteban González Pons que viatjava amb altres parlamentaris europeus. Moggerini ha ratificat que aquest episodi mo posa en perill el treball del Grup de Contacte Internacional.

La vicepresidenta de la subcomissió de drets humans al Parlament Europeu Beatriz Becerra considera inacceptable que inacció de la Unió Europea. Avui matí Esteban González Pons ha reclamat la retirada de les credencials de tots els ambaixadors i des del Govern espanyol han lamentat els fets.

Josep Borrell s’ha mostrat, a més, preocupat pel desplegament de tropes americanes a la frontera de Colòmbia carregats amb ajuda humanitària que els Estats Units destina a Veneçuela.

Dissabte, l’autoproclamat govern interí de Juan Guaidó ha reclamat a l’exèrcit veneçolà que permeti l’entrada d’ajuda humanitaria al país.

18/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris