X

Sánchez revelarà divendres la data de les eleccions generals

En l'espera de conèixer la data dels comicis, els partits de l'oposició ja han començat a fer campanya electoral

14/02/2019

Sánchez revelarà divendres la data de les eleccions generals

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, confirmarà divendres l’avançament d’eleccions generals i revelarà la data dels pròxims comicis generals, que podrien celebrar-se a la primavera, abans de les municipals, autonòmiques i europees del 26 de maig.

Sánchez té previst comparèixer a les 10.00 hores després de presidir una reunió extraordinària del Consell de Ministres convocada una hora abans. El caràcter extraordinari de la reunió de l’executiu espanyol fa pensar que el president anunciarà també la dissolució de les Corts, que és prerrogativa seva escoltat al Consell de Ministres.

Encara que tots els membres del govern assumeixen l’avançament electoral, continuen preparant algunes de les seves mesures promeses, inclosos projectes legislatius que poden decaure si es dissolen aviat les Corts.

Després del consell extraordinari i la compareixença de Sánchez se celebrarà la reunió ordinària del govern espanyol en la qual s’abordarà l’ordre d’exhumació de les restes de Francisco Franco. No serà l’única mesura, perquè fonts del Ministeri d’Educació han confirmat també que anirà al Consell l’aprovació del projecte de llei educativa amb el qual es pretén derogar la Lomqe.

Després del fracàs de la votació pressupostària és moment de mirar endavant. I els partits de l’oposició miren ja de fit a fit la convocatòria d’eleccions anticipades que, segons ha explicat la ministra de Presidència, s’anunciarà en breu.

Des de l’oposició els populars fan una crida al seny i demanen a Sánchez que concentri els comicis en una mateixa data: el 26 de maig. Ciutadans, a més, descarta qualsevol pacte amb el partit liderat per Sánchez.

El PSC, per la seva banda, mira avui els fets amb perspectiva i assegura que la manca de rigor i de sentit d’Estat dels socialistes els ha passat factura.

Una ruptura amb l’independentisme, però, que des del PSOE esperen que els serveixi per mobilitzar-ne l’electorat.

14/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris