X

Els turistes britànics podran continuar viatjant a Menorca sense visat especial després del Brèxit

El cònsul general del Regne Unit va reunir-se amb els britànics residents a l'illa per resoldre els seus dubtes sobre el Brèxit

12/02/2019

Els turistes britànics podran continuar viatjant a Menorca sense visat especial després del Brèxit

És un dels missatges principals que el cònsol general del Regne Unit al nord-est d’Espanya, Lloy Millen, ha transmès als residents britànics de Menorca, davant la incertesa provocada per la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. En l’aire, suren les mateixes preguntes que es repeteixen en totes les reunions -dues-centes cinquanta ja a tot Espanya- com aquesta. Des del Consolat, una primera recomanació clara.

El possible retorn a un sistema de fronteres preocupa, però el missatge és clar: el Govern espanyol treballa en un pla de contingència per garantir l’accés dels turistes a les Balears sense necessitat d’un visat especial.

També s’estudia garantir la sanitat pública als súbdits britànics. D’entrada, la targeta sanitària europea estarà vigent fins al 31 de desembre del 2020. Entre els residents, els visats i la cobertura sanitària són dos dels problemes que més preocupen.

Des del Consolat no estan preocupats pels possibles efectes del Brèxit en el turisme a les Illes. Confien en la seva economia i en les dades, segons les quals la despesa dels turistes britànics va créixer l’any passat un 8% a Espanya.

12/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris