X

Demà comença al Suprem el judici pel procés

11/02/2019

Demà comença al Suprem el judici pel procés

A partir de demà la sala de plens del Tribunal Suprem acollirà el macrojudici del procés. Una causa històrica en mans dels jutges de la sala penal.

Hi ha 12 persones encausades, 9 es troben a presó i les altres 3 en llibertat provisional. Tots ells membres del Govern i del parlament català, i, per tant, considerats aforats pel seu estatut d’autonomia. Un fet que ha propiciat que seran jutjats pel Tribunal Suprem. S’enfronten a 5 delictes del codi penal: rebel·lió, sedició, malversació, organització criminal i desobediència.

A banda d’ells, també hi declararan més de 500 testimonis, entre els quals es troba l’expresident Mariano Rajoy, la batlessa de Barcelona Ada Colau o l’excap dels mossos d’esquadra Josep Lluís Trapero.

Mentre se celebri el judici, els encausats han estat traslladats a les presons madrilenyes de Soto del Real i Alcalá Meco.

La previsió és que el judici, que serà públic i televisat, es perllongui durant tres mesos, en sessions de dimarts a dijous, en horari de dematí i capvespre. L’objectiu inicial era concloure abans de les eleccions municipals del 26 de maig, és per això que no es descarta que el judici se suspengui, per tal que les decisions judicials no interfereixin en època electoral o, fins i tot, que s’ampliïn les sessions setmanals. Més de 600 periodistes nacionals i internacionals s’han acreditat per a l’ocasió.

11/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris