X

Menorca cerca ‘in extremis’ un magatzem per guardar els focs artificials de les festes

Les obres a la Base Naval deixen els ajuntaments sense lloc a on guardar la pirotècnia, que encara no han comprat a 4 mesos de les festes de Sant Joan

10/02/2019

Menorca cerca ‘in extremis’ un magatzem per guardar els focs artificials de les festes

Els 8 ajuntaments de Menorca no saben a on guardaran els focs artificials que fan les delícies dels menorquins al final de cada una de les festes patronals. Fins ara s’emmagatzemaven a un polvorí de la Base Naval, a Maó, però enguany hi fan obres de millora. Per això demanaran a la Delegació del Govern un espai alternatiu. El municipi al què més l’urgeix és al de Ciutadella: les seves festes són d’aquí a poc més de quatre mesos.

Els 8 ajuntaments fan una compra conjunta de la pirotècnia. També el trasllat al magatzem és mancomunat, amb l’objectiu de reduir costos. Aquest magatzem no pot ser qualsevol lloc. El batle des Castell, que també és bomber, explica que ha de ser un lloc segur, vigilat, i amb característiques de temperatura i humetat que permetin la conservació dels focs durant, almenys, dos anys.

I és que la compra de pirotècnica es fa a dos anys vista. Per tant, enguany adquiriran els focs d’aquestes festes i del 2020. Una compra que s’efectuarà quan la direcció insular de l’Administració de l’Estat els faciliti un lloc alternatiu.

10/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris