X

La construcció continua a l’alça

La construcció de xalets de luxe repunta a totes les Balears

08/02/2019

La construcció continua a l’alça

Ja fa 6 anys consecutius que augmenta el nombre de projectes de construccions a les Balears. El 2018 han pujat un 6%. La majoria eren visats per a rehabilitació d’habitatges. En total, s’han fet 4630 obres. El Col·legi d’Arquitectes de Balears preveu que aquesta estabilitat en la construcció es mantengui l’any que ve.

El creixement sostingut en els darrers anys en el sector de la construcció ve donat per l’activitat en habitatges unifamiliars, edificacions turístiques i habitatges plurifamiliars. Si fa anys hi predominaven les noves construccions, el 2018 el que més es varen fer són rehabilitacions. I el futur també implica no seguir consumint territori.

A Mallorca l’impuls s’ha notat a tots els sectors, però sobretot al turístic. Es manté en màxims pel que fa a inversions.

Si el 2007 hi predominaven les construccions d’habitatges plurifamiliars, des del 2009 les construccions que mantenen el sector són els unifamiliars. En el 2018, els unifamiliars de luxe, han repuntat arreu de les Balears.

Els arquitectes consideren que la pujada sostinguda que ara mateix que hi ha les Balears és ideal per no tornar a caure en una bimbolla immobiliària. Pel que fa a les reivindicacions, reclamen que la normativa sigui més àgil a l’hora de tramitar els projectes i s’impulsin mesures per facilitar la reactivació d’habitatges plurifamiliars.

08/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris