X

Espanya destinarà 650.000 euros en ajuda humanitària a Veneçuela

L'Assemblea Nacional Veneçolana comença a canalitzar l'ajuda tot i el rebuig frontal de Maduro

05/02/2019

Espanya destinarà 650.000 euros en ajuda humanitària a Veneçuela

A Veneçuela, després de la cascada de reconeixements de dilluns a Juan Guaidó com a president del país, l’Assemblea Nacional s’ha reunit, entre altres coses, per decidir com canalitza l’ajuda humanitària.

Espanya ha anunciat que hi destinarà 650.000 euros a través d’ACNUR i Creu Roja.

L’Assemblea Nacional Veneçolana, de majoria opositora, assegura que ha començat a coordinar l’entrada al país del primer lot d’ajuda, tot i que Maduro ja ha dit que no ho permetrà. Guaidó ha demanat al personal de la frontera que no acatin les ordres de Maduro i que deixin entrar aquesta ajuda. Assegura que és una necessitat urgent al país.

Aquest primer lot d’ajuda prové d’empreses veneçolanes a l’estranger, de Colòmbia i dels Estats Units.

La Unió Europea també ha anunciat una ajuda d’emergència de 5 milions i confia obrir una oficina humanitària a Caracas per canalitzar l’ajuda sobre el terreny.

A l’Assemblea, l’oposició ha assegurat que ha aturat un suposat pla de Maduro per transferir 1200 milions de dòlars dels fons públics a l’Uruguai.

A tot això, Juan Guaidó s’ha reunit amb exministres del govern de Chávez, per impulsar un canvi. I també ha començat a nomenar ambaixadors. En el cas d’Espanya, el proposat és Antonio Ecarri Bolívar, membre de l’Assemblea.

Mentrestant el Papa confirma que ha rebut una carta de Maduro però diu que encara no l’ha poguda llegir.

05/02/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris