X

Fornells preveu créixer en 550 habitants més tot i que el 70% de les cases estan buides

El nucli, que actualment té més habitatges que veïns, acollirà properament els seus dos primers hotels d'interior

30/01/2019

Fornells preveu créixer en 550 habitants més tot i que el 70%25 de les cases estan buides

La febre dels petits hotels d’interior s’ha estès des de Ciutadella i Maó fins al nucli costaner més petit de Menorca, Fornells, on actualment només hi ha dos hostals. L’Ajuntament des Mercadal tramita des de fa dos mesos els canvis urbanístics pertinents perquè dues parcel·les del poble puguin fer compatible ús residencial amb l’hoteler i així acollir aquest tipus d’allotjament.

La modificació ha provocat divisions internes en el PSOE, partit en el govern. Però el batle Francesc Ametller es manté en que l’oferta hotelera pot incrementar l’atractiu de Fornells, on la regulació feta pel Consell insular també permet el lloguer turístic.

En qualsevol cas, es tracta d’un motiu més per omplir de gent un nucli marcadament estacional que actualment té més del 70 per cent de les cases buides. De fet, hi ha censats més habitatges, 767, que habitants, 579, quan si s’omplissin totes les cases Fornells podria superar els 2.300 veïns. Una situació que pot esser encara més cridanera quan es desenvolupi el creixement previst al poble, on s’han de construir 155 nous habitatges i donar cabuda a altres 555 habitants.

30/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris