X

Augmenten els casos de ciberassetjament a les escoles de les Balears

Per contra, en el curs passat s'han enregistrat menys episodis d'assetjament físic o verbal a les aules

23/01/2019

Augmenten els casos de ciberassetjament a les escoles de les Balears

Baixa un 2 per cent el nombre de casos d’assetjament escolar del curs passat. Per contra, les denúncies per ciberassetjament entre els companys de classe augmenten i els centres han obert un 27 per cent més de protocols que en el curs del 2016-2017. Educació ho vincula amb l’ús creixent de les xarxes socials entre els menors i la prompta edat a la qual tenen un mòbil. Amb tot, la Conselleria descarta prohibir els dispositius electrònics als centres educatius.

El curs passat s’han obert 436 protocols per presumptes casos de “bullying”, la majoria a Primària, però només 123 s’han valorat com a situacions d’assetjament. El conseller d’Educació assegura que els programes per millorar la convivència funcionen i destaca que han augmentat un 39 per cent des del 2015.

Martí March també ha subratllat que 161 centres de les Illes han inclòs la coeducació en els objectius curriculars per erradicar les violències masclistes. De fet, 62 centres han eliminat material escolar per no respectar la igualtat.

23/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris