X

La Justícia anul·la la decisió de Ports que deixà el guardamolls de Ciutadella sense feina per no saber català

La sentència obliga el Govern a readmetre el treballador i pagar-li el seu sou de dos anys, ja que va obtenir la plaça molt abans que el català fos una exigència

21/01/2019

La Justícia anul·la la decisió de Ports que deixà el guardamolls de Ciutadella sense feina per no saber català

Una sentència del Jutjat Contenciós de Palma obliga Ports de les Illes a readmetre i indemnitzar el guardamolls del port de Ciutadella, un basc resident a Menorca a qui va negar la plaça que havia guanyat per no certificar el nivell de català. El tribunal dóna la raó al demandant, que havia obtingut la plaça a través d’una borsa convocada l’any 2015, quan el català encara no era una exigència per treballar a l’administració autonòmica. Va ser al 2017, amb l’entrada en vigor del decret de català, quan es prescindí d’ell precisament per no poder acreditar el coneixement de la llengua.

Ports al·lega que li és exigible el català tot i no constar com un requisit en el moment d’aconseguir la plaça. Una interpretació que el jutge considera una ‘burla’ al que estableix el decret en qüestió, que deixar clar que ‘els processos selectius iniciats abans de l’entrada en vigor s’han de regir per la normativa vigent en el moment en què es van iniciar’. Precisament, per evitar casos com aquest.

La sentència obliga el Govern a readmetre el treballador, a pagar-li el sou dels darrers dos anys i a assumir les costes del procediment judicial.

El Govern ja ha presentat recurs d’apel·lació a una sentència que crea jurisprudència.

21/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris