X

Trump reclama doblers per a la construcció del mur fronterer amb Mèxic

En un missatge institucional, el president nord-americà ha advertit que a la frontera amb Mèxic hi ha una crisi humanitària i de seguretat creixent

09/01/2019

Trump reclama doblers per a la construcció del mur fronterer amb Mèxic

Donald Trump parla de crisi humanitària i de seguretat a la frontera amb Mèxic i reclama al Congrés els doblers que necessita per construir el mur promès. Els demòcrates, però, s’hi oposen. En un missatge televisat des de la Casa Blanca, el president nord-americà ha tornat a provocar la por envers la immigració il·legal.

“Quanta sang nort-americana s’ha de vessar fins que el Congrés faci la seva feina?”, s’ha demanat Donald Trump per exigir a republicans i demòcrates que aprovin el seu projecte d’ampliació del mur amb Mèxic de 5 mil milions d’euros. En el seu primer missatge televisat en prime time i des del despatx oval, Trump s’adreçat a la nació per convençer-la de la suposada greu crisi que hi ha a la frontera. “Això és una crisi humanitària, una crisi del cor i de l’ànima”, ha dit el president nord-americà.

En un discurs amb tocs xenòfobs i alarmistes, ha assegurat que bona part dels mals del país tenen origen a Mèxic. I que l’única manera de solucionar-lo, ha dit, és construint el mur. “Milers de nort-americans han estat assassinats brutalment per aquells que han entrat de manera il·legal al nostre país. I milers de vides més es perdran si no s’actua ara mateix”, ha afirmat Trump.

En un gest poc habitual, les televisions han donat temps d’antena per a la rèplica dels demòcrates, a qui Trump ha culpat del tancament parcial del govern.”Les dones i els infants a la frontera no són una amenaça per a la seguretat, sinó un repte humanitari. El president no pot continuar retenint el poble com a ostatge, no pot continuar fabricant aquesta crisi i ha de reobrir el govern”, ha dit la líder dels demòcrates, Nancy Pelosi.

No està clar que el president dels Estats Units hagi aconseguit convèncer la majoria del país de la suposada crisi a la frontera. L’únic segur després del seu missatge amb màxima audiència és que la solució a la crisi que ningú no qüestiona, la del tancament parcial de l’Administració que ja dura 19 dies, és lluny de solucionar-se.

09/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris