X

L’exconseller Josep Juan Cardona surt de la presó per gaudir del seu primer permís en cinc anys i mig

El polític del PP va ser condemnat per corrupció a 16 anys de presó

05/01/2019

L’exconseller Josep Juan Cardona surt de la presó per gaudir del seu primer permís en cinc anys i mig

L’exconseller de Comerç, Indústria i Energia, i expresident del PP d’Eivissa, Josep Juan Cardona, ha sortit aquest matí de la presó d’Eivissa per gaudir del seu primer permís penitenciari en els cinc anys i mig que porta a la presó, després de la seva condemna per corrupció.

Cardona ha abandonat la presó a les 9,15 hores, i s’ha limitat a dir que es trobava “molt bé” i a donar el bon dia als periodistes.

A l’exconseller balear li esperaven, a les portes de la presó, el seu germà i dues nebodes. Visiblement més prim, l’expolític eivissenc ha sortit amb una bossa i ràpidament ha entrat en el cotxe dels seus familiars.

Cardona va ingressar a la presó el juliol de 2013 després de ser condemnat a 16 anys de presó i a abonar 2,2 milions d’euros de multa, per liderar una trama que va desfalcar més de 8 milions d’euros a l’erari públic, en el conegut com a cas Scala. És la condemna més elevada per corrupció imposada a un polític a Balears.

És la primera vegada que Cardona aconsegueix aquest permís, de 48 hores, després que el jutge de Vigilància Penitenciària de Balears denegués fins en sis ocasions aquesta petició.

Cardona va ser conseller de Comerç, Indústria i Energia en la legislatura de Jaume Matas de 2003 a 2007. L’expolític  eivissenc mai va admetre els delictes d’associació il·lícita, malversació, suborn, falsedat documental per funcionari i en document mercantil, prevaricació i frau a l’administració, pels quals va ser condemnat.

05/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris