X

La ginebra de Menorca tracta de reinventar-se amb producció artesana i preus competitius

A Menorca només queden dues destil·leries que elaborin ginebra, quan fa anys n'eren una desena

10/12/2018

La ginebra de Menorca tracta de reinventar-se amb producció artesana i preus competitius

Menorca és terra de gin, tot i que en ella no hi ha el seu ingredient principal, el ginebró. Varen ser els anglesos, quan varen colonitzar l’illa, els que hi varen dur el costum de fer aquest licor que encara avui dia continua molt arrelat a l’illa. Dècades enrere, hi havia una desena de destil·leries que l’elaboraven però, actualment només en queden dues.

El gran ventall de ginebres que hi ha al mercat avui dia, i les diferents receptes, han convertit el gintònic en una beguda molt ben posicionada socialment. Però a Menorca, la ginebra sempre hi ha estat present, sobretot a les festes d’estiu, amb la popular pomada, és a dir, gin amb llimonada, o amb la tradicional pellofa. En aquest darrer cas, la ginebra es mescla amb sifó i un tros de llimona. Però l’origen de tot el procés és el ginebró, les propietats del qual van descobrir els vikings.

Per tradició de consum, Menorca és un mercat fàcil per a les licoreries de l’illa, però aquesta té clar que reinventar-se amb una petita producció artesana i especial amb un preu competitiu els pot obrir la porta de nous mercats.

10/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris