X

125.000 persones a les protestes dels Armilles Grogues

El primer ministre francès, Edouard Philippe, ha apel·lat al diàleg per reconduir la crisi

08/12/2018

125.000 persones a les protestes dels Armilles Grogues

El primer ministre francès, Edouard Philippe, que ha apel·lat al diàleg per reconduir la crisi de les protestes dels Armilles Grogues. En el quart dissabte d’aldarulls, han sortit al carrer 125.000 persones, les forces policials n’han detingut més de 1.700 mentre que, almanco 118, n’han resultat ferides.

Hi hagut cotxes completament en flames en mig del carrer, ferits que reben assistència a terra, i les forces policíaques han utilitzat canons d’aigua a pressió per poder contenir els manifestants. Els Armilles Grogues han tornat a convertir la capital francesa en un camp de batalla, en el qual han mostrat el desacord amb les polítiques del president Emmanuel Macron, a qui han demanat que dimiteixi.

Més de 1.700 persones han estat detingudes, un dia en què l’executiu francès ha mobilitzat, només a París, 8.000 agents. Però el desplegament s’ha produït a tot el país, on han estat repartits fins a 89.000 policies, ja que les protestes s’han reproduït a les províncies, amb talls de carreteres

Els Armilles Grogues han sortit als carrers per protestar contra l’encariment de la vida. Unes reclamacions que també han arribat a Brussel·les, on la policia ha detingut més de 100 manifestants.

08/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris