X

Els conductors de les Balears, entre els pitjors de l’Estat

La densitat variable del trànsit a les Illes dificulta que els joves menors de 36 anys s'adaptin a la circulació

08/12/2018

Els conductors de les Balears, entre els pitjors de l’Estat

No és el mateix conduir durant els mesos d’estiu, que a la tardor. Si bé el trànsit és de cada vegada més intens a les Balears, i sobretot a Mallorca, els conductors s’han d’adaptar a la circulació quan hi ha turistes. Han d’estar més atents per evitar que els facin qualque cop al cotxe.

Tot i això, els conductors de les Balears estan entre els que pitjor condueixen de l’Estat. Un informe de l’Associació Empresarial d’Assegurances conclou que la densitat variable del trànsit a les Illes dificulta que els joves menors de 36 anys s’adaptin a la circulació.

Per una mateixa via no se circula igual dependent de l’època de l’any, la densitat del trànsit és molt variable i els conductors no poden seguir patrons.

Pel que fa als accidents lleus, quan no s’han de lamentar víctimes, les Balears tot i aprovar, la nota mitjana és d’un 5,71, molt per davall de la millor província, Osca, amb un 8,71, i també per sota la mitjana, que és d’un 6,22.

Hi ha conductors que lamenten que en massa ocasions no s’empren els intermitents, i no se sap circular per les rotondes o amb mal temps.

Pel que fa al nombre d’accidents mortals, han davallat en els darrers 10 anys. Si l’any 2007 hi va haver 104 víctimes, el 2017 la xifra va ser de 62. Enguany, han mort 40 persones a les carreteres de les Illes.: 23 a Mallorca, 12 a Eivissa, 3 a Menorca i 2 a Formentera.

08/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris