X

Duanes adverteix que el Brexit col·lapsarà el control d’equipatges als aeroports

A partir de l'abril les maletes dels britànics s'hauran de controlar de manera separada i les empreses hauran d'afrontar la paperassa de les duanes

05/12/2018

Duanes adverteix que el Brexit col·lapsarà el control d’equipatges als aeroports

Si el Regne Unit decideix abandonar la Unió Europea les conseqüències per a les Balears serien notables. Els primers efectes es notaran als aeroports i, si l’economia del Regne Unit cau, els turistes del país canviaran les illes per destinacions més barates. Són algunes de les conclusions que han explicat diversos experts en una jornada sobre el Brexit a Palma.

La qüestió és que si el Parlament britànic avala la sortida d’Europa, a partir del mes d’abril tots els equipatges dels seus ciutadans que passin pels aeroports de les illes s’hauran de controlar de manera separada i les empreses hauran d’afrontar la paperassa de les duanes.

Una situació que encara és més greu a Menorca, tal com assegura Miquel Morey, el cap de la dependència regional de duanes a les Balears. Assegura que a l’illa es dona la circumstància que en un moment donat les cintes d’equipatge es destinen totes a la vegada a voles comunitaris i, en tres hores, totes elles passen a rebre maletes de vols del Regne Unit.

Un dels principals temors és que la lliura esterlina i el poder adquisitiu dels britànics caigui. Recordem que el Regne Unit és el segon mercat emissor de turistes cap a les Balears i el primer en el conjunt de l’Estat.

Amb aquest panorama la recomanació dels experts és que les empreses comencin a preparar-se el més aviat possible pel nou escenari i cerquin nous mercats per diversificar el negoci.

05/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris