X

Demanen 3 anys i mig de presó a dos exresponsables de l’extinta FEGAIB per presumpta estafa

El fiscal els acusa d'apropiar-se prop de 100.000 euros d'ajudes del Govern

22/11/2018

Demanen 3 anys i mig de presó a dos exresponsables de l’extinta FEGAIB per presumpta estafa

L’Audiència de Palma jutjarà el 26 de febrer de 2019 dos responsables de la Federació balear d’Associacions de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (FEGAIB) acusats d’estafa per la Fiscalia per quedar-se presumptament la quantia d’una subvenció rebuda per a finalitats socials en 2009. La secció segona del tribunal provincial ha celebrat avui dijous una vista prèvia per aquesta causa en la qual s’ha fixat la data per a la celebració del judici i els testimonis que seran citats a declarar.

Un dels acusats ha amenaçat de sortir de la sala si els mitjans l’enregistraven de front. Fins i tot ha arribat a pujar damunt l’estrat i el tribunal li ha hagut de dir que s’assegués. Tant ell com l’altra acusada s’enfronten a una pena de 3 anys i mig de presó per un delicte d’estafa. El fiscal els acusa d’haver-se apropiat de prop de 100.000 euros de les subvencions que va donar el Govern a la FEGAIB, que gestionaven. Una entitat que aglutinava associacions de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de les Illes. El Govern, però, el principal afectat, només els reclama 28.000 euros dels 100.000 que els va atorgar per dur a terme diversos projectes. Un doblers que la FEGAIB mai no va justificar.

Segons aquesta entitat, una part dels doblers era per gestionar un pis d’acollida per dones que volien sortir de la prostitució. Un pis situat al barri del Camp Redó de Palma en què treballaren una coordinadora, una psicòloga i una treballadora social les quals ara reclamen als acusats part del seu sou. Les tres professionals denuncien que mai no arribaren a cobrar algunes mensualitats, que no feien la feina per la qual les havien contractat i que, fins i tot, hagueren de netejar la casa d’un dels acusats.

22/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris