X

Una dona mor a Lugo en inundar-se la seva casa

València i Alacant, en alerta vermella per les fortes pluges

19/11/2018

Una dona mor a Lugo en inundar-se la seva casa

La pluja inunda molts d’indrets de la Península i provoca conseqüències catastròfiques. La més greu ha estat a Galícia, on una dona ha mort en negar-se anit passada la seva casa de Viveiro, a Lugo. Allà el riu Labrada s’ha desbordat, i l’aigua i el fang han arrossegat cotxes i ha destrossat cases i baixos.

Avui la situació més complicada, amb alerta vermella activada, es viu a València i el nord d’Alacant. S’esperen registres de més de 100 kilòmetres per hora. Més de 130.000 alumnes de 88 municipis no han pogut anar a classe.

A Cartagena, una setantena d’escolars han hagut de ser rescatats d’un autobús que ha quedat atrapat per l’aigua. Situació també molt complicada a Girona. A localitats com Figueres han caigut més de 250 litres per metre quadrat en dos dies. Hi ha unes set carreteres tallades a la comarca i moltes pèrdues. Queda molta feina per treure l’aigua i el fang de cases, garatges i comerços.

I a les Canàries, la força de les ones és tal que, literalment, ha arrancat balconades d’un edifici a Garachico, a Tenerife. Els ocupants de 67 pisos de la finca han estat desallotjats.

19/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris