X

Els panets de Sant Diego recorden la virtut de la generositat a Alaior

La tradició ha tornat a reviscolar gràcies a la iniciativa de l'ajuntament

18/11/2018

Els panets de Sant Diego recorden la virtut de la generositat a Alaior

Per quart any consecutiu, Alaior celebra la recuperada tradició d’elaborar els panets de Sant Diego, en record del sant d’Alcalà. Avui s’han beneït i s’han repartit entre la població. Diuen que, si es guarden al portamonedes, asseguren “el pa” durant un any.

Conta la llegenda que Sant Diego d’Alcalà repartia d’amagat panets que agafava del monestir als més necessitats. Quan els germans el van descobrir, per obra i gràcia de Déu, es van convertir en roses. De fet, aquesta és la forma dels actuals panets de Sant Diego, com a roses obertes. Una tradició que mai no s’ha deixat de fer, però que va quedar relegada a una tradició individual.

Ara, l’Ajuntament d’Alaior ha fet reviscolar aquesta tradició, que celebra amb tot el poble, des de fa 4 anys consecutius. Avui matí, després de la missa, s’han beneït i repartit entre els assistents.

Aquesta tradició popular, recuperada per l’Ajuntament fa 4 anys, també se celebra a altres parts del món, per recordar aquell sant que va rebre protecció divina per voler ajudar els que més ho necessiten.

18/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris