X

Campanya #MeTooFisio contra els abusos sexuals que pateixen les fisioterapeutes

Consideren intolerable l'assetjament per part d'alguns clients 

10/11/2018

Campanya #MeTooFisio contra els abusos sexuals que pateixen les fisioterapeutes

Les fisioterapeutes de les Balears s’han adherit a la campanya que pretén denunciar els abusos sexuals patits en el decurs de la seva professió. Tocaments, insinuacions i assetjament per telèfon solen ser habituals. Pel fet de ser dones, les fisioterapeutes han de fer front en el seu dia a dia laboral a situacions desagradables, relacionades amb els abusos sexuals. Ja no volen callar per més temps.

Consideren que aquests tipus de comportaments per part d’alguns clients és intolerable i res no té a veure amb una relació fisioterapeuta-pacient de motivació sanitària. Tampoc és admissible que els pacients assetgin per telèfon les fisioterapeutes. Les professionals han encetat el moviment #meTooFisio per denunciar a les xarxes socials comportaments impropis dels clients. A més, el Col·legi de Fisioterapeutes de les Balears posa a disposició d’aquestes professionals sanitaris els serveis jurídics per si de cas volen denunciar davant els tribunals.

El problema, però, és demostrar que hi ha hagut abusos, ja que els tractaments se solen aplicar sense terceres persones al davant, que podrien actuar com a testimoni, i tampoc no es pot enregistrar les sessions de fisioteràpia per la llei de protecció de dades.

10/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris