X

Més de 600 expedients aturats, pel col·lapse als jutjats de violència masclista de Palma

El Govern exigeix al Ministeri de Justícia una solució urgent

06/11/2018

Més de 600 expedients aturats, pel col·lapse als jutjats de violència masclista de Palma

El jutjat número 1 de Palma ha tancat el tercer trimestre de l’any amb 611 expedients pendents de tramitació. El col·lapse provoca que els funcionaris tan sols puguin atendre les diligències més urgents. El bloqueig posa en perill la integritat de les víctimes, i aquesta situació no és nova: el passat mes d’abril, el Tribunal Superior ja ho denuncià.

El Govern critica les mancances i avui mateix ha demanat al Ministeri millores urgents. L’Executiu vol que els funcionaris tornin a cobrar el plus per fer les guàrdies.

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha anunciat que el pressupost del 2019 de l’Institut Balear de la Dona augmentarà un 109%, fins als 7.200.000 euros. També, que l’IBAVI posarà a disposició de les víctimes de violència masclista pisos per acollir-les durant els primers mesos de transició, quan surtin de les cases d’acollida i vulguin refer les seves vides. I a les portes del Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones, el Govern ha presentat una nova campanya dedicada a totes aquelles persones que, amb petits o grans gestos, ajuden a plantar cara a la violència masclista.

06/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris