X

Sancions més greus per combatre el lloguer il·legal d’embarcacions

Govern i sector nàutic han acordat incrementar el règim sancionador, que ara se situa en un màxim de 100.000 euros

06/11/2018

Sancions més greus per combatre el lloguer il·legal d’embarcacions

El sector del xàrter nàutic de les illes, el més important en volum de negoci de tot l’estat, parla d’un dia històric. El Govern i tot el sector han acordat incrementar el règim sancionador per combatre el lloguer il·legal d’embarcacions. Com a novetat, s’inclourà dins el règim la possibilitat de sancionar les webs que comercialitzin un vaixell que no sigui un dels 2.700 inscrits dins el registre del Govern. En l’actualitat, la sanció molt greu arriba als 100 mil euros, però la que més s’incrementarà serà la greu que va del 500 als 10 mil euros.

El sector parla d’entre un 20% i un 30% d’oferta il·legal a les illes, però que en el cas d’Eivissa s’incrementa notablement.

La mesa que es crearà del xàrter nàutic establirà el nou règim sancionador i hi haurà més control per part de la Guàrdia Civil. En el darrers tres anys, s’han obert uns 60 expedients sancionadors. El sector del xàrter agrupa uns 3.500 treballadors i en general la nàutica recreativa mou a les illes un volum de negoci de 561 milions d’euros.

06/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris