X

Mor Pere Serra, director i editor d’Ultima Hora

02/11/2018

Mor Pere Serra, director i editor d’Ultima Hora

Pere Serra en una entrevista al programa 'Zoom' d'IB3 Televisió.

Pere Serra, director i editor d’Ultima Hora, ha mort a 90 anys aquest divendres a Palma.

Nascut a Sóller el 18 d’agost de 1928, va ser el president del Grup Serra, empresa de mitjans de comunicació, editora, al llarg de la seva història, dels diaris Ultima Hora, Diari de Balears, Ultima Hora Menorca, Ultima Hora Eivissa i Formentera, Majorca Daily Bulletin i els setmanaris Mallorca Magazin, Sóller, Venta y Cambio i la revista Brisas. També va presidir Ultima Hora Radio i la productora Nova Televisió.

L’any 53 va fundar l’editorial Atlante. Des d’aquí va publicar novel·les com Bearn, de Llorenç Villalonga, i l’obra de Camilo José Cela, “La familia de Pascual Duarte”.

Amant de la cultura, va ser promotor del museu es Baluard. Patró de la Fundació Pilar i Joan Miró, i president de la Fundació Jardí Botànic de Sóller.

Home de lletres i amant de la cultura, un dels projectes que més l’entusiasmà va ser la posada en marxa del Museu Es Baluard.

Una llarga trajectòria professional que va ser reconeguda en nombroses ocasions. Així, va rebre per exemple els Premis Ciutat de Palma, la Medalla d’or del Foment del Turisme de Mallorca, la medalla d’or de l’Ajuntament de Palma i la de la Comunitat Autònoma.

El Govern ha donat el condol a la família i amics de l’editor d’ Ultima Hora i “impulsor de la cultura amb el Museu Es Baluard i figura del procés social de les illes al segle XX”.

Per la seva banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, també ha expressat a través d’un comunicat que Pere A. Serra ha estat una “figura clau del periodisme illenc” i un “enamorat de la cultura i de Mallorca”.

 

02/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris