X

Ja son 11 les víctimes mortals pel temporal a Itàlia

Sis regions del país continuen en alerta roja

30/10/2018

Ja son 11 les víctimes mortals pel temporal a Itàlia

Onze persones han perdut la vida com a conseqüència dels estralls del fort temporal de pluja i vent, a Itàlia. 20.000 persones es troben sense energia elèctrica i les escoles estan tancades a grans ciutats com Gènova, Nàpols, Roma i Venècia. En aquesta darrera ciutat, la marea ha pujat més d’un metre i mig.

Feia 10 anys que els venecians no s’enfrontaven a una situació així. És el fenomen conegut com “Acqua Alta”. La crescuda de la marea ja no ha arribat als nivells de dilluns però es manté superior a un metre. Aquest dimarts, s’han començat a avaluar els danys en algunes de les obres d’art que hi ha a la ciutat. Entre els damnificats, hi ha dos tapissos de Joan Miró, valorats en mig milió d’euros.

Les conseqüències del temporal han estat devastadores arreu del país. A Rapallo, a trenta quilòmetres de Gènova, al nord-oest del país, hi ha un dels ports més exclusius del país que ha quedat totalment arrasat. Al sud, el fort vent ha tombat centenars d’arbres.

La previsió per a les properes hores no és gaire encoratjadora. Dimecres, es preveu que continuï plovent i a regions com el Vèneto o la Ligúria ja es parla de “situació crítica”.

30/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris