X

Dos milions d’euros per facilitar la tornada de joves qualificats

El pla 'Tornam' vol atreure 500 joves amb talent que han partit a fer feina fora de l'arxipèlag

26/09/2018

Dos milions d’euros per facilitar la tornada de joves qualificats

El Govern vol estimular el retorn de joves qualificats que emigraren a l’estranger per la crisi amb un pla d’ajudes dotat amb més de dos milions d’euros, ampliables en funció de la demanda. El programa, batejat amb el nom de ‘Tornam’, es desplegarà en els pròxims quatre anys i preveu que s’hi acolliran devers 500 joves, dels 5.000 que calculen que estan en aquesta situació.

Al pla es poden acollir els menors de 40 anys nascuts a les Illes, amb estudis universitaris, d’FP o certificat professional. Rebran tres mil euros com a màxim per ajudar-los a pagar les despeses de trasllat i, en el cas de ser emprenedors, nou mil més. Si són contractats per una empresa, aquesta ha de fer un contracte indefinit al treballador retornat per poder accedir als 14.000 euros que preveu el pla. Per a la presidenta Francina Armengol, aquesta iniciativa tracta de nodrir el teixit empresarial de treballadors formats i amb experiència però sobretot, afirma, és una qüestió de justícia.

L’ordre d’ajudes s’activarà d’aquí a uns dies amb efectes retroactius a l’1 de setembre. Es canalitzarà a través d’un servei específic del SOIB que farà un seguiment tant al treballador com a l’empresa durant un temps.

El govern ha presentat el pla ‘Tornam’ a sindicats i empreses, que l’han acollit molt positivament.

26/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris