X

Més restriccions als hotels que fan ‘tot inclòs’

Hauran d'impedir que els usuaris extreguin aliments i begudes de l'establiment, segons el projecte del Govern

21/09/2018

Més restriccions als hotels que fan ‘tot inclòs’

La restricció de l’alcohol als hotels que ofereixen “tot inclòs”, ideada per lluitar contra el turisme de gatera, és la mesura més coneguda de la reforma plantejada pel Govern. Però no és l’única.

Segons l’esborrany de modificació de la Llei del Turisme al qual ha tengut accés IB3, l’article 37 també estableix que els hotels en règim de “tot inclòs” “hauran d’adoptar mesures per impedir que els usuaris n’extreguin aliments i begudes” per ser consumits defora, amb excepció dels preparats per a les excursions organitzades. I s’entendrà que l’hotel infringeix la llei “quan no s’informi de manera suficient” els clients d’aquesta prohibició.

Els principals turoperadors i els hotelers s’oposen a la reforma. Asseguren que les mesures anunciades comprometen la viabilitat d’un producte molt demandat pel turisme familiar com és el “all inclusive”, i s’oposen a tornar a regular sobre aquest producte.

El consell insular de Menorca rebutja la regulació perquè considera que no té en compte les particularitats de l’illa, i la qüestió ha dividit el pacte que governa el Consell d’Eivissa. Davant les crítiques, el Govern es planteja ja retirar l’avantprojecte de llei “si no hi ha consens”, segons ha declarat el director general de Turisme, Antoni Sansó.

Fins i tot els sindicats han mostrat reticències a la reforma, ja que temen que pugui afectar els llocs de feina al sector hoteler.

21/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris