X

Sant Josep preveu recaptar menys sous en l’adjudicació de lots de platges

Els concessionaris consideren que la reducció de gandules és una barbaritat

22/02/2018

Sant Josep preveu recaptar menys sous en l’adjudicació de lots de platges

L’Ajuntament de Sant Josep endureix les sancions per als concessionaris de platges que infringeixin les normes. El nou concurs prioritzarà les empreses que tenguin cura del medi ambient i contractin aturats de llarga durada. Volen evitar l’especulació i que els preus s’inflin com va passar al darrer concurs. Reconeixen però que l’Ajuntament no recaptarà tants sous.

Fa dos anys, l’Ajuntament de Sant Josep va celebrar una subhasta per atorgar les concessions de platja. El resultat: un empresari condemnat per narcotràfic, Mahy Marrero, va rebentar els preus. Per evitar-hi l’especulació, ara l’Ajuntament ha ideat un nou sistema. Els criteris econòmics només comptaran un 40% i tendran més pes els ambientals, socials i tècnics. Es prioritzaran empreses que utilitzin elements reciclables i de baix consum i que contractin aturats de llarga durada.

També donarà punts aportar sous a ongs i l’ús d’elements de colors naturals que s’integrin millor en l’entorn. A més s’han endurit les sancions amb multes de fins el 10% del preu del contracte i mecanismes per retirar la concessió en cas de reiteració d’infraccions greus. El nombre d’elements es reduirà fins al 50% en algunes platges. Els concessionaris de platges de la Pimeef consideren que la reducció de gandules és una barbaritat, però veuen bé que es posin mecanismes per evitar l’especulació.

22/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris