X

Marta Rovira assegura que va demanar a Puigdemont que aturàs el referèndum de l’1 d’octubre i que l’expresident s’hi va negar

El Suprem ha decretat per a ella llibertat sota fiança de 60.000 euros.

19/02/2018

Marta Rovira assegura que va demanar a Puigdemont que aturàs el referèndum de l’1 d’octubre i que l’expresident s’hi va negar

Marta Rovira i Marta Pascal han declarat avui davant el Tribunal Suprem i les dues han negat la validesa jurídica de la Declaració Unilateral d’Independència. Les dues entenen el caràcter polític, però reconeixen que la DUI no va tenir efecte jurídic. La jornada a Madrid l’ha iniciat Marta Rovira, que ha declarat que demanà a Puigdemont que aturàs l’1 d’octubre per la violència que podia generar.

A continuació, ha declarat la coordinadora general del PdeCat, Marta Pascal. També ha negat que la DUI tengués efectes i ha explicat que no compartia la decisió de Puigdemont de declarar la independència el passat 27 d’octubre. Ella, ha dit, era partidària de convocar eleccions. Demà estan citats l’expresident Artur Mas i Neus Lloberas, del PdeCat. Dimecres serà el torn d’Anna Gabriel, de la CUP, tot i que de moment no se sap si acudirà o no al Tribunal.

El jutge Pablo Llanera, que investiga el procés sobiranista, veu indicis que els cinc imputats i Mireia Boya, ex diputada de la CUP, tengueren una participació principal i destacada en el delicte de rebel·lió.

19/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris