societat

Consum multa amb 1,7 milions d’euros empreses que venien productes i aliments perillosos

80.000 productes han estat retirats de la venda el 2018 a les Balears

Imatge d'arxiu.


El Govern ha retirat 80.000 productes de les Illes per incomplir la normativa. Són dades corresponents a l’any passat i que suposen un increment del 15 per cent si les comparam amb les del 2016. Entre els productes que més s’intervenen hi ha els alimentaris. L’objectiu és detectar-ne els perillosos i apartar-los del mercat perquè no afectin els consumidors. Al 2018, la Conselleria de Consum va imposar sancions per valor d´1,7 milions d’euros a empreses per aquest motiu.

El Govern actúa en dues línies diferents: a nivell industrial i alimentari, fent recomanacions com ara comprovar el nom dels productes, la composició, el termini d’ús o les dades de l’empresa responsable.
Els inspectors treballen al mateix temps al carrer i a les xarxes per evitar possibles irregularitats i detectar productes perillosos o que incompleixen la normativa europea. Però, segons Félix Alonso,  director general de Consum, “la col.laboració ciutadana és fonamental, perque nosaltres no podem estar darrera de cada producte i de cada tenda”.

Només en la darrera campanya de Tots Sants i Halloween, l’administració va retirar més de 4.600 productes. Actualment treballa en el Black Friday i el Cyber Monday, els pròxims 29 de novembre i 2 de desembre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Artiem Hotels i Emili de Balanzó, en el llistat dels Premis de Turisme de les Illes

L'illa ha acollit per primera vegada la Nit del Turisme

La Fira del Camp es pot quedar sense subvenció del Govern, segons l’Ajuntament d’Alaior

El consistori negocia amb l'Executiu per intentar garantir a través d'una altra via els 10.000 € que solia rebre

El nou Pla Hidrològic contemplarà les conseqüències del canvi climàtic

Nova reunió de la Junta insular d'aigües de Mallorca per tractar el nou Pla

Nova normativa per als patinets elèctrics: multes de 200 euros per circular amb auriculars o amb el mòbil

Tot els municipis que no tenen ordenances pròpies es poden acollir a aquestes instruccions de la DGT. El document recull...