política

Cinc col·lectius s’oposen al Pla General de Manacor per “preservar els privilegis als poderosos”

Demanen valentia a l'Ajuntament per aturar-ne l'aprovació provisional i rectificar-lo

Cinc+col%C2%B7lectius+s%27oposen+al+Pla+General+de+Manacor+per+%22preservar+els+privilegis+als+poderosos%22

Es queixen que després de 39 anys el nou planejament urbanístic no defensa el centre històric, l’habitatge digne a preus assequibles ni que la vida i el medi siguin l’eix central de Ciutat. Rebutgen que es continuïn preservant els privilegis als poderosos. Tot i que el document actual minva el creixement previst de 180.000 habitants a 80.000, encara és desmesurat. Per això, exigeixen més coratge a l’actual equip de govern d’esquerres per paralitzar la tramitació del Pla General d’Ordenació Urbana PGOU, canviar-lo i que facin cas a les seves pròpies al·legacions que presentaren el passat mandat quan eren a l’oposició.

El Pla General d’Ordenació Urbana de Manacor acumula ja més de 1.000 al·legacions des que el maig de 2016 es va aprovar inicialment amb el suport del PP, El Pi, l’AIPIC i l’abstenció del Partit Socialista i Més. Els diferents col·lectius de Manacor pressionen ara el nou ajuntament d’esquerres perquè notifiquin a la ciutadania la resposta a les al·legacions presentades al Pla General, que foren entregades per l’empresa externa contractada a tal efecte, abans de passar a l’aprovació provisional del Pla.

Foren els col·lectius feministes que inicialment, l’any 2015, davant l’avanç del pla iniciaren un diagnòstic de la situació urbanística de Manacor per repensar la ciutat amb perspectiva de gènere. D’aquest exercici, en sorgiren les 67 primeres al·legacions.

El col·lectiu d’arquitectes fa esment que el pla urbanístic neix únicament per donar solució al conflicte iniciat davant la demanda d’expropiació dels propietaris de les zones verdes fixades l’any 1980.

El cas més significatiu és la requalificació de la zona verda de Torre Florida com a urbanitzable, que permet construir-hi 275 habitatges mentre que al centre hi ha excés d’oferta d’habitatge.

El nou pla proposa també la descentralització de serveis com grans superfícies o els jutjats a les zones perifèriques. L’ajuntament no ha volgut fer cap declaració a l’equip d’IB3 Notícies i esperaran la setmana que ve per aclarir la situació.


La zona verda de Torre Florida a Manacor només val 500 mil euros

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Biel Company: “Pedro Sánchez ha volgut repetir eleccions des del primer moment”

Company opina que Sánchez mai no ha tengut la intenció de pactar

El cementeri de Felanitx concursa per ser el millor d’Espanya

L'equip de fossers fa feina per rehabilitar i difondre les singularitats de l'espai i aviat s'habilitarà un itinerari amb codis...

L’Estat garanteix el descompte del 75% per als residents de les Illes

José Luis Ábalos ho ha assegurat després d'haver anunciat investigacions sobre la renda dels beneficiaris {rela} Agències de viatges i...

Els ajuntaments afectats per la torrentada ja poden sol·licitar al Govern central les ajudes per danys

L'ajuntament de Sant Llorenç començarà la setmana que ve, després de recopilar tots els informes i la documentació necessària