X

Buils i Oliver confien que podran evitar la presó en el darrer judici del cas Voltor

S'ha celebrat una vista prèvia per aquesta causa

03/10/2019

Buils i Oliver confien que podran evitar la presó en el darrer judici del cas Voltor

Buils i Oliver, en un judici anterior de la causa Voltor a l'Audiència Provincial

L’exconseller de turisme per Unió Mallorquina, Francesc Buils, mirarà de tancar en les pròximes setmanes els detalls d’un acord amb la fiscalia anticorrupció, representat pel fiscal Joan Carrau. Un acord que li eviti tornar a entrar a la presó, en aquest cas pel darrer judici de la causa de corrupció Voltor. De la mateixa manera ho faran els altres nou acusats, entre els quals l’exbatle de Pollença també per UM, Joan Cerdà, i l’ex director general de Govern amb el mateix partit, Antoni Oliver. També s’acusa diversos empresaris beneficiats amb projectes públics.

Les parts convocades a judici per aquesta peça que és la número 14 i darrera oberta del Cas Voltor, una causa que esclatà fa deu anys, han comparegut avui davant els jutges que la jutjaran per mirar de tancar un acord. Ara mateix es demanen cinc anys de presó tant per Buils com per Oliver, que era gerent de l’Institut d’Estratègia Turistica (Inestur) en el moment dels fets jutjats. Todos ja han estat condemnats en un altre sumari del cas Voltor.  Per l’exbatle Cerdà, es demanen dos anys i tres mesos de presó.

Possible acord

Avui no hi ha hagut acord entre les parts però l’advocat d’un dels principals acusats dóna per fet que l’entesa arribarà i es retirarà així l’acusació pel delicte més greu, el de malversació. Restaria així només l’acusació pels de prevaricació – penat amb inhabilitació i multa- i el de tràfic d’influències, – d’un màxim de dos anys de presó segons el Codi Penal-. Així les coses, quedaria oberta l’opció legal de demanar la suspensió de la pena de presidi. Una font de l’acusació sosté no obstant que no hi ha res fermat, que dependrà de què s’asseguri que els acusats tornen els doblers públics pels quals els acusen d’haver malversat: 900.000 euros. La pròxima vista de prevenció abans de judici: el 14 de novembre.

03/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris